November 2020. Læs med...
 
 
 
 
 
 

Månedens redskab: Tegneseriesamtalen

Tegneseriesamtalen er et visuelt pædagogisk redskab, der understøtter børn og unges mentaliseringsevne. Den hjælper dem med at forstå og overskue, hvorfor andre handlede eller sagde, som de gjorde. Samtidig er den en hjælp til at sætte ord (og billeder) på egne følelser. 
   
 Hent tips til tegneseriesamtalen som et print-venligt postkort med alle de ikoner, du har brug for.
Hent tips til tegneseriesamtalen her
 

Alle har brug for et fællesskab

I sommer modtog Skolen Sputnik Vesterbro en stil fra en ung, der beskrev hans seneste år i Sputnik. Den unge skrev:
 
"Jeg har kun et svar, for første gang har jeg kunne gå i skole, uden og have det dårlig".
 
Vi har fået lov at dele stilen i sin fulde længde. Den beskriver så fint betydningen af at indgå i trygge og positive fællesskaber - og ikke mindst: hvad der driver os i Sputnik til at gå på arbejde.
 
Læsetid: 2 min
Læs med og få et smil på læben

Online grundkursus i autisme

Kursuscenter Sputnik udbyder nu en online udgave af vores populære grundkursus i autisme. Kurset er målrettet fagfolk, som ønsker en basisviden om autisme samt solide redskaber til deres praksis. Du får også viden om kravafvisende adfærd og tilgange hertil.

Datoer: 10. og 11. december (9.00-12.00)
Pris: 1.250 kr. ex. moms

Plus1-kampagne!
Tag 2 kolleger afsted og betal kun for 1.
Brug rabatkoden 'NYHEDSBREV', når I tilmelder jer.

>>> Ja tak, vis mig mere!
 

Nyt! Kursus i skolevægring

Skolevægring er et stigende problem blandt danske skolebørn. Den 12. januar 2021 har du mulighed for at få nyeste viden om emnet samt metoder til afdækning af skolevægrings-problematikker, når Kursuscenter Sputnik afholder kursus i skolevægring.
 
Du får: forskningsbaseret viden, overblik over fraværstyper og risikofaktorer, konkrete redskaber til opsporing, afdækning, samtaler og indsats.
 
Pris: 1.950 kr. Ved flere tilmeldte fra samme sted får de efterfølgende deltagere 10 % rabat.
>>> Læs mere og book din plads her

Er du vores nye kollega?

Skolen Sputnik søger flere dygtige og engagerede medarbejdere, som har lyst til at gøre en forskel for børn og unge med særlige behov. 
 
Hos os får du mulighed for at arbejde med undervisning, socialpædagogik og behandling som ligeværdige fagligheder i et helhedsorienteret arbejde med behandlingskrævende børn.
 
Vi garanterer et meningsfyldt job med ambitiøse, engagerede og fagligt dygtige kollegaer, der brænder for deres arbejde.
Se aktuelle job i Skolen Sputnik
 

P.S. Har du hørt, at Sputnik har fået ny kvalitets- og udviklingsdirektør?

Den 1. november fik Sputnik en ny kvalitets- og udviklingsdirektør, som bliver en del af Sputniks øverste ledelse. Vibeke Ries træder til i denne nye, vigtige stilling.

Vibeke Ries er uddannet socialpædagog og systemisk familiebehandler og har en master i offentlig ledelse. Hun kommer fra en stilling som socialchef for borger og socialservice i Hillerød Kommune og har før det haft sin gang i Københavns Kommune i 22 år, blandt andet som borgercenterchef og områdechef.

Direktør Allan Laursen siger om ansættelsen:

”Vi glæder os meget til at samarbejde med Vibeke. Hun har indgående kendskab til det socialpolitiske område, et stort netværk og en omfattende viden om Sputniks målgruppe og indsatser. Og så er hun en holdspiller, som brænder for arbejdet med de unge – på den måde passer hun supergodt ind hos os.”

Som kvalitets- og udviklingsdirektør i Sputnik skal Vibeke Ries arbejde med vidensbaseret og datadrevet udvikling, tværgående projekter, nye ydelser, kommunalt samarbejde og kvalitet. Arbejdet sker i tæt samarbejde med Sputniks øverste ledelse og de lokale afdelinger.

Vibeke siger selv om sit skifte:

”Jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af Sputnik, og den fortsatte kvalitetsudvikling af skoletilbud til børn og unge, og botilbud til unge voksne. Jeg ser frem til at kunne udvikle tilbud, som modsvarer det stigende behov inden for børn og unge-området.”

 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser