Januar 2021. Det sker der i Sputnik...
 
 
 
 
 
 
Praktik, fritidsjob og fritidsaktiviteter skal give Sputniks elever bedre fremtidsmuligheder  

I Skolen Sputnik ved vi, at praktik og fritidsjob øger chancen for at få en ungdomsuddannelse og komme i beskæftigelse.

Derfor har vi længe haft et særligt fokus på vejledning, praktik, uddannelse, fritidsjob og fritidsaktiviteter for vores elever.

Vi forstærker nu denne indsats yderligere med Anne Berglund som ny konsulent for hele området for at give vores elever endnu bedre forudsætninger for at klare sig i samfundet.

Anne kommer med et massivt netværk i rygsækken, hjertet på rette sted og ambitioner på de unges vegne.
Læs mere og mød Anne Berglund her ▶️▶️▶️
 

Unge fra Sputnik STU klarer sig bedre end landsgennemsnittet

Hos Sputnik STU arbejder vi målrettet på at understøtte overgangen til livet efter STU. I 2020 afsluttede 33 unge et forløb hos Sputnik STU. Ud af dem gik 54% videre i ordinær uddannelse, mens 42% startede i et jobcenterforløb.
 
Dermed klarer de unge fra Sputnik STU sig markant bedre end landsgennemsnittet. Kun seks ud af hundrede unge på landsplan er videre til anden uddannelse eller job, når de færdiggør deres STU. 
Læs mere om statistikkerne ▶️▶️▶️

Sputnikkollegiet 'sikrer udvikling hos den enkelte borger og lykkes med indsatsen'

Sputnikkollegiet har tre botilbud for unge voksne med autisme i hhv. Virum, på Østerbro og på Frederiksberg. Samtlige tilbud modtager stor ros fra Socialtilsynet som afspejlet i tilsynsrapporterne.

Over hele linjen bliver vores fagligt dygtige og engagerede medarbejdere fremhævet, som sikrer tryghed, trivsel og udvikling for vores beboere hen mod en selvstændig livsførelse.

Se konklusioner fra Socialtilsynet ▶️
 

Kursuscenter Sputnik udvider til Århus!

Vores kursuscenter i København har siden etableringen i 2015 haft hastigt vokseværk. I dag udbyder vi 17 forskellige åbne kurser og efteruddannelser, der spænder over emner som autisme, ADHD, specialundervisning, mentalisering, skoleværing, PDA, systemisk-narrativ teori og metode m.m.

Nu kan du komme på vores populære to-dages grundkursus i autisme i Århus. Første gang foregår den 19. og 20. april i grønne og lyse omgivelser hos Ecopark.
 
Vi glæder os enormt til at komme til det jyske og dele ud af vores viden og ekspertise på autismefeltet. 🚀
Hop med på første hold i Århus ▶️▶️

Webinarer om PDA / kravafvisende adfærd

Et stigende antal børn og unge bliver beskrevet med en PDA-profil. PDA står for Pathological Demand Avoidance og oversættes ofte med ”ekstremt kravafvisende adfærd”. 

Få viden om PDA-profilen og tilgange hertil, når vi onsdag den 24. februar inviterer først fagfolk (kl. 14.00-16.00) og derefter forældre (kl. 16.30-18.30) til et webinar om PDA.

Pris: 200 kr. ex moms.

Book din plads på PDA-webinaret for fagfolk her ▶️▶️▶️
Book din plads på PDA-webinaret for forældre her ▶️▶️▶️
 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser