Maj 2021. Nyt fra Sputnik.
 
 
 
 
 
 
Kom tæt på Skolen Sputnik Rødovre
Mød afdelingsleder, Morten Mariendal, der i denne lille præsentationsvideo fortæller om det faglige og sociale miljø på Skolen Sputnik Rødovre. Her er udvikling, tryghed og fællesskab for børnene og de unge i centrum.
 
Du kan også glæde dig til at møde Lærke. Hør hende fortælle om, hvorfor Skolen Sputnik er et godt sted for hende og hvad der gør de voksne til nogle 'awesome undervisere'. 
 
Skolen Sputniks afdeling i Rødovre tilbyder dagbehandling for børn og unge med autismespektrumforstyrrelser fra 4.-10. klasse.
Læs mere om Skolen Sputnik Rødovre ▶️▶️▶️
 

Praktikforløb har åbnet muligheder og fremtidsdrømme for Oliver

Skoleåret nærmer sig sin afslutning. Takket være to gode praktikforløb ved Oliver nu, hvad han vil, når han til sommer afslutter sin 9. klasse i Skolen Sputnik.
 
Lige nu er hans fokus rettet mod at færdiggøre skolen og sine eksamener. Men han har landet både et ungdomsjob og en læreplads efter 9. klasse. Det giver ro i maven og en retning i livet.
 
Oliver er et lysende eksempel på, hvor stor en betydning et vellykket praktikforløb kan have for en elev i Sputnik.
Læs Olivers historie her ▶️▶️▶️

Unge voksne, der vægrer sig

Denne fagartikel, som vi oprindeligt udgav for halvandet år siden, har fået fornyet aktualitet i kraft af coronapandemien. For graden af ensomhed og angst blandt unge og psykisk sårbare er vokset enormt under nedlukningen.

I artiklen 'Unge voksne, der vægrer sig' giver vi vores bud på:

  • forskelle og sammenhænge mellem social isolation og vægring
  • vægringens forskellige udtryk
  • pædagogiske indsatser ved vægringsproblematikker.
Læs eller genlæs artiklen ▶️▶️▶️
 
Læs mere om Socialborgmesterens besøg ▶️▶️▶️

Socialborgmesteren på besøg i Sputnik

Vi har haft besøg af Socialborgmester Mia Nyegaard på Skolen Sputniks afdeling på Bogholder Allé i Vanløse.
 
Børnene fik lejlighed til at spørge, hvad en borgmester laver, og det var en fornøjelse at mødes med en nysgerrig socialborgmester, der talte i øjenhøjde med afdelingens børn.
 
Vi fik også lejlighed til at tale om, hvordan de kommunale og private tilbud kan supplere hinanden for at skabe de bedst mulige betingelser for sårbare og udsatte børn.
 

Vi udbyder vores populære PDA-webinarer igen

Få viden om PDA samt metoder og tilgange, når Kursuscenter Sputnik inviterer til PDA-webinar. Først for fagfolk, dernæst forældre.
  • Pris: 250 kr. inkl. moms
  • Dato: 8. juni 2021 
  • Varighed: 2 timer 
Første gang blev begge webinarer fuldt bookede. Hop ind på vores hjemmeside og book din plads med det samme, hvis ikke du vil gå glip af arrangementet.
Tilmeld dig PDA-webinar for fagfolk▶️
Tilmeld dig PDA-webinar for forældre▶️
 

Ledige stillinger

Bliv en del af vores dygtige og engagerede personalegruppe. Vi søger pt. nye kollegaer til Sputnik STU København og Sputnikhyblerne på Østerbro.
Sputnik STU Kbh har en jobåbning til dig med pædagogisk tæft, der har lyst til at indgå i en pædagogisk og undervisende rolle. Kerneopgaven er at skabe størst mulig selvstændighed hos den enkelte unge. Vi ser gerne, at du har erfaring fra beskæftigelsesrettede indsatser.  
Læs jobopslaget fra Sputnik STU København og søg senest den 24. maj ▶️▶️▶️
Sputnikhyblerne søger en pædagog 37 timer ugentligt (andet timetal kan aftales) til vores botilbud på Østerbro. Hyblerne er for unge voksne med autisme, som har brug for særlig støtte i en periode af deres ungdomsliv, før de kan klare sig i egen bolig.
Læs jobopslaget fra Sputnikhyblerne og søg senest den 25. maj ▶️▶️▶️
 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser