Oktober 2021. Nyt fra Sputnik.
 
 
 
 
 
 
Nyt elevrĂĄd hitter pĂĄ Vibevej

Der er valgstemning i luften på dagbehandlingskolen Sputniks afdeling i København NV. Et nyt elevråd har fået de unge til at tale om demokrati og fællesskab, og interessen har været stor.

”En af dem samlede sin klasse og begyndte at fortælle, hvad det var, han gerne ville, og hvorfor han var den rigtige. Han kom med en liste, hvor der stod: Studietur, renere toiletter, bedre mad, slut med sene skoledage – og så gik han ud og præsenterede sig selv i klassen,” fortæller souschef Gökhan Akyüz. 
Læs hele historien her
 

6 STU-studerende i praktik pĂĄ messe

I september var vi til messen 'Specialkompasset' i Roskilde, der er en uddannelsesmesse for unge med særlige behov. 

6 af vores studerende fra vores to forskellige STU-uddannelser var ansat i praktik hos messen, hvor de hjalp med forskellige praktiske opgaver. 

"Det betyder rigtig meget for dem. De vokser med det ansvar, de bliver givet. De får oplevelsen af at være god til noget og at være med til at gøre en forskel," siger Mie Helslev Rasmussen, der er leder af Sputnik STU København. 

MĂĄnedens redskab: Motivationskvadratet

Motivationskvadratet giver dig en forståelse af, hvordan du understøtter et menneskes motivation. Det er derfor et nyttigt redskab for alle, der arbejder med at få det optimale frem i mennesker – hvad enten du er leder, eller hvis du arbejder med et barn, der er udfordret. Det består af fire komponenter: 
  • Kompetence
  • Autonomi
  • Tilhørsforhold
  • Mening
Læs mere og download motivationskvadratet her ▶️
 

Skal du have de allersidste pladser til temaaften?

Vi holder temaaften den 12. og 26. oktober (det er samme indhold, vi holder det bare på to aftner på grund af stor efterspørgsel).
Der er er under 10 pladser tilbage, så du skal være hurtig, hvis du skal nå at være med. Til  temaaftenen vil to af vores børnepsykologer gøre dig klogere på, hvordan du møder børn og unge i dit arbejde, der er påvirkede af traumer.
 
Du kan også lære mere om post-traumatisk udvikling, og hvordan du understøtter og nærer et konstruktivt tankemønster.
Ja tak, meld mig til GRATIS temaaften ▶️
 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser
 
 
 
 
 
Â