Invitation til temaaften for fagfolk

Traumer og post-traumatisk udvikling hos børn og unge

Dato og tid: Tirsdag den 12. oktober og torsdag den 26. oktober 2021, kl. 16-19
Sted: Sputnik STU, Svanevej 14, København NV
Forplejning: Kaffe, the og aftensmad
Pris: Gratis
 
Til vores sidste faglige arrangement blev pladserne revet væk på få timer, så denne gang afholder vi temaaften på to datoer: 
Tilmeld dig 12. oktober
Tilmeld dig 26. oktober

Denne temaaften er for fagfolk. Hvis du er pårørende, beklager vi ulejligheden. Hjælp os evt. med at opdatere dine oplysninger ved at sende en mail til cet@skolensputnik.dk, hvor der står "Jeg er pårørende" i emnefeltet. 

 

Det kan du forvente af denne temaaften

Traumeforskningen er under udvikling, og vi bliver som fagprofessionelle konstant klogere på, hvordan vi arbejder med børn og unge, der er påvirkede af traumer.

Til denne temaaften kan du blive klogere på den seneste forskning og få viden om, hvordan du bedst møder denne gruppe børn, hvad enten du er pædagog, sagsbehandler, lærer, socialrådgiver eller lignende. 

Vi vil blandt andet komme ind på:

  • Forskellige forståelser og former for traumer

    Er der tale om enkeltstående og udløsende faktorer sådan i PTSD, eller er der snarere tale om udviklingstraumer eller intergenerationelle traumer - og hvad er forskellen på disse? Hvor den tidligere og mest dominerende opfattelse af traumer har været at se det som en isoleret og enkeltstående udløsende begivenhed hos et individ, bevæger forskningen sig i højere grad henimod at forstå det mere systemisk og som noget, der kan opstå og overføres mellem mennesker, generationer og kulturer.  

  • Post-traumatisk udvikling 

    Nyere forskning viser, at 30-80 procent af dem, der har gennemlevet et traume, efterfølgende har erfaret og oplevet, at de er kommet stærkere ud på den anden side og i visse tilfælde oplever en ny mening med livet. Du vil blive klogere på, hvordan denne udvikling ofte viser sig hos individerne, og hvad der kan fremme den.
  • Redskaber og værktøjer
    Afslutningsvis vil du få konkrete råd og værktøjer til, hvordan du som fagperson kan arbejde med børn og unge med traumer i hverdagen.
 
NB! Det er gratis at deltage, men vi forbeholder os retten til at opkræve et no-show gebyr på 100 kroner, hvis du bliver forhindret og ikke melder afbud.
Ja tak, jeg vil gerne med den 12. oktober
Ja tak, jeg vil gerne med den 26. oktober
 

Oplægsholdere

Selma Quist-Møller er uddannet psykolog ved UC Berkeley, UCLA og Københavns Universitet og er ansat hos Skolen Sputnik. Hun har forsket i traumer, posttraumatisk udvikling og traume-informeret mindfulness-baserede behandlingsinterventioner.
 
Charlotte Frølund Buch Hansen er uddannet psykolog ved Aarhus Universitet, er autoriseret og har en efteruddannelse i systemisk narrativ teori og praksis. Hun har arbejdet i 25 år med børn og unge med særlige behov, herunder også børn med traumer.
 
 

Sputnik tilbyder dagbehandlingSTU​ og botilbud og efteruddannelse for fagfolk.
Kursuscenter Sputnik inviterer til temaaftener om relevante emner ca. fire gange om året.​​