August 2022. Nyt fra Sputnik.
 
 
 
 
 
 

"Det bliver mit første arbejde og første gang, jeg flytter for mig selv"

Til daglig studerer Simon til programmør og bor på Sputnikkollegiet i Virum. Han har søgt elevplads i to år og endelig har hans søgen båret frugt. Han har nemlig landet en elevplads hos Andel Energi – Danmarks største energiselskab.

Her står han så; på vippen til et nyt og stort livskapitel. Han skal ud i sit første arbejde og samtidig flytter han fra kollegiet og i egen lejlighed. Vi har interviewet Simon om hans tid på Sputnikkollegiet og de tanker han gør sig i forhold til at flytte for sig selv og starte arbejde.

Læs interviewet med Simon her
 

Det perfekte praktikmatch for Emma

Succesoplevelser gennem praktik betyder alverden for de unge, der går i Sputnik. Det giver dem mod, motivation og tro på egne evner.
 
Det kan Emma fra Skolen Sputnik Rødøvre skrive under på. For nylig afsluttede hun et udfordrende og spændende praktikforløb som ejendomsmægler hos danbolig Rødovre. De kvitterede med en flot skriftlig udtalelse til Emma og vil gerne have hende tilbage, når hun skal i praktik igen i 9. klasse.
Læs Emmas praktikhistorie og udtalelse her
 

Highlights fra Folkemødet

Hvordan bekæmper vi ensomhed blandt unge? Det var et blandt flere vigtige spørgsmål, som vi debatterede på dette års Folkemøde i samarbejde med Ungdommens Røde Kors og Ventilen
 
Se videoen med Tristan fra Sputnik STU, som opsummerer hovedpointerne fra vores event om unge og mental trivsel. Tristan har selv oplevet at føle sig alene og vil gerne hjælpe andre til at få et fællesskab.
 

Konflikthåndteringskurset er tilbage!

Vi oplever stor efterspørgsel på vores konflikthåndteringskursus blandt skoler, bosteder, behandlingstilbud m.m. rundt om i landet. Nu får du mulighed for at tilmelde dig et åbent kursus centralt i København. Kom med når pædagogisk konsulent og VISO-specialist, Marianne Nilsson, øser ud af sin store viden om konfliktforebyggelse og -håndtering og få fyldt din pædagogiske værktøjskasse op.
 
Kurset er den 6. oktober fra 9-15 og der er åbent for tilmeldinger.
 
Marianne Nilsson, underviser på konflikthåndteringskursus
Læs mere og tilmeld dig konflikthåndteringskursus
 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser