Kære læser

Her er et nyhedsbrev til dig, der har lyst til et fagligt indspark og et kort, tankevækkende afbræk fra arbejdet. Bryg dig selv en kop kaffe eller the, og tag dig en velfortjent pause, hvor du lader dig inspirere af en eller begge de artikler, vi serverer her i din indbakke.
 
Den ene giver en indføring i (eller genopfriskning af) systemisk tænkning og narrativ pædagogik.  
 
Den anden handler om krydspres, og er til dig, der arbejder med eller interesserer dig for ledelse.
 
Begge artikler tilsammen giver dig 13 minutters fagligt indspark.
   
God læselyst og god pause,
Sputnik
 

P.S.

Hvis du drømmer om at nørde og udvikle din faglighed, så scroll ned i bunden af nyhedsbrevet, hvor vi linker til vores systemisk-narrative efteruddannelse og pædagogiske lederuddannelse. Vi starter nye hold i det nye år, og der er få ledige pladser tilbage på begge uddannelser. 
 
 

Systemisk tænkning og narrativ pædagogik – 7 nøglebegreber

Systemisk tænkning er kendt som en mosaik af forskellige teoretikere og retninger, og denne liste er ikke anderledes: Vi har udvalgt syv nøglebegreber inden for systemisk tænkning. 
  
Den centrale linje, der går igennem alle begreberne er evnen til både at se udad: aflæse barnet eller den unge, og at se indad: aflæse sig selv som professionel og agere hensigtsmæssigt ud fra de informationer, man har og får.
Læs artiklen (læsetid: 8 min)
 
 

Ledelse i krydspres

Ledere i pædagogiske organisationer er udsat for et krydspres, der består af minimum fire faktorer: Det øvre, nedre, ydre og indre krydspres.
 
Artiklen her giver et kort overblik over, hvad krydspresset gør ved lederen, og hvilke redskaber og tankesæt, man kan aktivere for at opnå en bedre balance.
 
Er du Talerøret, Hykleren, Vendekåben eller Den stresstruede? Læs med og identificér din type, når krydspresset bliver for stort.
 
Læs artiklen (læsetid: 5 min)
 
 
 

Få ledige pladser tilbage

 
Systemisk-narrativ efteruddannelse / Holdstart: januar 2023
2 pladser tilbage
En 1-årig efteruddannelse for ambitiøse lærere, pædagoger, socialrådgivere, vejledere og lignende faggrupper, der ønsker at styrke deres faglighed, refleksionsniveau og specialpædagogiske kompetencer. 
 
Pædagogisk Lederuddannelse / Holdstart: marts 2023
2 pladser tilbage
En grunduddannelse i ledelse, der klæder dig på til at lede pædagogisk personale i skole, botilbud, ungdomsuddannelse, daginstitution og sociale tilbud.