Kære læser

Vi håber, du er kommet godt ind i 2023. 
 
Januar måned har indtil videre budt på gråt-i-gråt vejr. Men vi håber, at dette nyhedsbrev kan drysse lidt solskin i din indbakke. Det byder nemlig på en imponerende solstrålehistorie fra Løvens Hule samt nyheder om:
  • 🚀 vores nye dagbehandlingstilbud på Østerbro
  • 💡 et forskningssamarbejde mellem Sputnik STU og Aalborg Universitet om esport som pædagogisk værktøj
  • ⭐ specialistkurser for psykologer
  • 🏫 en jobåbning hos Skolen Sputnik i Greve. 
Tak fordi, du læser med.
/Sputnik
 

Skolen Sputnik åbner på Østerbro

I februar 2023 åbner vi en afdeling med dagbehandling på Østerbro for børn og unge med sociale og emotionelle vanskeligheder og/eller ADHD. Det er vores nuværende afdelinger i København NV (Vibevej) og Vanløse (Jydeholmen), der sammen flytter til nye lokaler. 
 
De nye fysiske rammer giver os flere muligheder for at skabe varierede miljøer både undervisningsmæssigt og pædagogisk. Det betyder også, at vi i endnu højere grad vil kunne tilgodese forskellige elever, behov og situationer.
Læs mere om den nye afdeling og planer for flytningen
 
 

Esport kan hjælpe unge med autisme til uddannelse og arbejde

Tilbage i 2017 åbnede Sputnik Danmarks første eSport-linje på STU. Tanken med linjen var den samme dengang som i dag, nemlig; at imødekomme de mange unge, der interesserer sig for esport, og tilrettelægge en linje, hvor vi tager sporten seriøst, men også har fokus på sociale, kommunikative og personlige udfordringer.
 
Der findes pt. ingen systematisk viden om, hvad esport kan bidrage med for unge med autisme. Det skal et forskningssamarbejde på Aalborg Universitet nu undersøge og dokumentere. Sputnik STU er inviteret ind som praksispartner og vi glæder os til at få synliggjort og legitimeret værdien af at arbejde med esport som pædagogisk tilgang.
Læs mere om forskningsprojektet her
 
 

NYT: Specialistkurser for psykologer

Vi er glade for at fortælle, at Kursuscenter Sputnik nu også udbyder følgende specialistkurser for psykologer:
*WISC-V kurset i marts er allerede fuldt booket. Vi har åbnet for en interesseliste, hvis du ønsker besked om dato for næste kursus. 
 
Herudover har vi kurser for psykologer og andre fagfolk, som ikke er forhåndsgodkendt til specialistuddannelsen, men som giver værdifuld viden til klinisk praksis. Det gælder fx Grundkursus i angst og psykiske lidelser og Fortsætterkursus i autisme.
Gå til oversigten over kurser for psykologer
 
 

Så du Løvens Hule i sidste uge?

Her deltog Mathias - tidligere Sputnik-beboer - med sin IT-virksomhed GladTeknik. Han leverede en sikker og overbevisende præstation og landede en flot aftale med løven, Jacob Riisgaard. 
 
Mathias startede GladTeknik tilbage i 2018, da han boede på Sputnikkollegiet i Virum. I dag har han over 20 ansatte, hvoraf 80% har (usynlige) diagnoser som ADHD, autisme, ordblindhed mv. 
 
Mathias' mission er dels at nedbringe omfanget af elektronikskrot, dels at skabe en arbejdsplads for mennesker, der ikke trives i almindelige arbejdssammenhænge. Det er på den baggrund, at han ønsker at udvide sin virksomhed.
 
Det har vi stor respekt for i Sputnik, for vi ved, at det mange gange handler mere om at kunne sætte en god ramme, end det handler om selve diagnosen. Hvis ikke du så programmet, ligger det til streaming på DR.
 
 

JOB: Underviser til Skolen Sputnik Greve

Motiveres du af et arbejde, hvor du gør en forskel for udsatte børn og unge? Har du lyst til at arbejde i en organisation med klare værdier, en stærk faglig tilgang og søde og dygtige kollegaer? 🌟💪💜
 
Skolen Sputnik Greve søger en engageret underviser, der har lyst til at arbejde i spændingsfeltet mellem undervisning, socialpædagogik og behandling. Én der forstår sig på vores elevers behov, kan være deres trygge havn og hjælpe dem på vej videre i livet. Er det dig?
Læs hele jobopslaget fra Skolen Sputnik Greve her
 
 
 

Kommende kurser