Traumeforskningen er under udvikling, og vi bliver som fagprofessionelle konstant klogere på, hvordan vi arbejder med børn og unge, der er påvirkede af traumer.
Til denne temaaften kan du blive klogere på den seneste forskning og få viden om, hvordan du bedst møder denne gruppe børn, hvad enten du er pædagog, sagsbehandler, lærer, socialrådgiver eller lignende.
Vi vil blandt andet komme ind på:
- Forskellige forståelser og former for traumer
Er der tale om enkeltstående og udløsende faktorer sådan i PTSD, eller er der snarere tale om udviklingstraumer eller intergenerationelle traumer - og hvad er forskellen på disse? Hvor den tidligere og mest dominerende opfattelse af traumer har været at se det som en isoleret og enkeltstående udløsende begivenhed hos et individ, bevæger forskningen sig i højere grad henimod at forstå det mere systemisk og som noget, der kan opstå og overføres mellem mennesker, generationer og kulturer.
- Post-traumatisk udvikling
Nyere forskning viser, at 30-80 procent af dem, der har gennemlevet et traume, efterfølgende har erfaret og oplevet, at de er kommet stærkere ud på den anden side og i visse tilfælde oplever en ny mening med livet. Du vil blive klogere på, hvordan denne udvikling ofte viser sig hos individerne, og hvad der kan fremme den.
- Redskaber og værktøjer
Afslutningsvis vil du få konkrete råd og værktøjer til, hvordan du som fagperson kan arbejde med børn og unge med traumer i hverdagen.
|