Angst og autisme blandt børn og unge / Gensynsglæde i Go' morgen Danmark / Nyt samarbejde med DAV / Den psykologiske behandlingsindsats i Sputnik / Nyt ICD-11 kursus for psykologer

Kære læser

Så er det atter blevet tid til nyt fra Sputnik. I denne måneds nyhedsbrev kan du læse om:
  • Angst og autisme blandt børn og unge (fagartikel)
  • Gensynsglæde i Go' morgen Danmark
  • Et nyt samarbejde mellem Skolen Sputnik og De Anbragtes Vilkår
  • Den psykologiske behandlingsindsats i Sputnik
  • Nyt ICD-11 kursus med specialpsykolog i psykiatri Christian Møller Pedersen
Som altid håber vi på, at du vil finde inspiration og relevant viden i vores nyhedsbrev. Tak fordi, du følger med i vores arbejde og rigtigt god læselyst.
 
/Sputnik 🚀
 

Angst og autisme blandt børn og unge

Angst er en af de mest udbredte psykiske lidelser blandt børn og unge. Vi ved tilmed, at børn og unge med autisme er i øget risiko for at udvikle symptomer på angst.
 
Hvad er sammenhængen mellem angst og autisme, og hvad skal vi som fagprofessionelle være særligt opmærksomme på i behandlingsøjemed? Det har vi spurgt psykolog i Sputnik, Nælde Krake, om.
Læs fagartiklen om angst og autisme her
 

Gensynsglæde i Go' morgen Danmark

Måske kender du filmskuespiller Dulfi Al-Jabouri fra Bedrag eller The Journey? Som ung var han elev i Sputnik, og i søndagens afsnit af Go' morgen Danmark fortalte han om en underviser, som gjorde en forskel i hans liv. Karen hedder hun, og vi er så heldige, at Karen stadig arbejder hos os i Sputnik.

"Hun trængte gennem den hårde facade, der skjulte en usikker og svigtet dreng, der havde isoleret sig, så ingen kom for tæt på," fortalte Dulfi.

Hvad Dulfi ikke vidste var, at Karen var taget i studiet for at overraske ham. Det er 15 år siden, de sidst har set hinanden, og gensynsglæden var ikke til at tage fejl af. 💜

Se klippet hvor Karen overrasker Dulfi
 
 

Nyt samarbejde med De Anbragtes Vilkår

Skolen Sputnik Hillerød og Østerbro deltager i et spændende projekt om elevinddragelse og -demokrati iværksat af De Anbragtes Vilkår (DAV).
 
Undervejs i projektet vil tidligere anbragte fra DAV og unge fra FGU-elevernes elevorganisationen, Modstrøm, sammen med skolerne arbejde med elever og personale for at styrke elevinddragelsen.
 
Katrine Kistrup Sørensen, der er leder af Skolen Sputnik Hillerød, siger:
 
”I Sputnik vægter vi elevernes indflydelse højt. Det er vigtigt for os, at den enkelte elev oplever sig hørt i forhold til de anliggender, som er vigtige for ham eller hende. Vores elever er ofte uøvede i at gøre deres stemme gældende, og derfor er vi glade for at være blevet en del af projektet."
Læs mere om samarbejdet her
 
 

Den psykologfaglige indsats i Sputnik

Inden for den seneste årrække har vi i Sputnik oprustet på vores psykologiske behandlingsindsats. Det udspringer af et ønske om at opkvalificere og supplere vores dygtige pædagogiske personale, så vi kan tilbyde de bedst mulige rammer for børnene, de unge og deres familier.  

Sputnik har i dag 10 psykologer, som har en omfattende specialiseret viden om børn og unge med neuroudviklingsforstyrrelser og komorbiditet. Hver afdeling har tilknyttet egne psykologer.

Psykologerne dækker til sammen vores 7 dagbehandlingstilbud samt konsultative opgaver på STU og botilbud. Vi har prioriteret, at der er to psykologer på hver afdeling for at sikre børn, familier og personale en varieret psykologfaglighed og for at sikre kontinuitet og faglig sparring.

Læs mere om den psykologfaglige indsats i Sputnik
 
 

Nyt! ICD-11 kursus for psykologer

Vi er glade for at kunne tilføje endnu et kursus til vores portefølje af psykologkurser. Denne gang udbyder vi et ICD-11 kursus med specialpsykolog i psykiatri Christian Møller Pedersen. Kurset er forhåndsgodkendt til specialistuddannelsen for psykologer. 
 
Kurset består af 12 undervisningstimer fordelt på 2 dage fra 9.00-16.00
  • Dato 📅: 11.-12. januar 2024 kl. 9.00-16.00
  • Sted 📍: Kursuscenter Sputnik, Hejrevej 43, København NV
  • Pris 💰: 3.900 kr. ekskl. moms
Læs hele kursusbeskrivelsen og book din plads på kurset her
 
 
 

Kommende kurser