Succes med wellness som linjefag på STU / Spritnyt kursus i autisme og kropsbevidsthed / Podcast om sendiagnosticering / Fagartikel om PDA / Video-kig-ind på Skolen Sputnik Vesterbro / Ledige stillinger

Kære læser

Så er vi klar med nyt fra Sputnik. I månedens nyhedsbrev kan du læse, se og høre mere om:
  • 🌷 Succes med wellness som linjefag på Sputnik STU Hillerød
  • 🌟 Spritnyt kursus i autisme og kropsbevidsthed
  • 🎙️ Podcast-episode om sendiagnosticering
  • 💡 Fagartikel om PDA, autisme og kravundgående adfærd
  • 🎬 Video-kig-ind på Skolen Sputnik Vesterbro
  • 🚀 Ledige stillinger
Som altid håber vi på, at du vil finde inspiration og relevant viden i vores nyhedsbrev. Tak fordi, du følger med i vores arbejde og rigtigt god læselyst.
 
/Sputnik 
 

Succes med wellness som linjefag på Sputnik STU Hillerød

For snart 1 år siden åbnede vores STU i Hillerød op for linjefaget: Wellness - identitet, krop og sundhed. Linjen har et skarpt erhvervsrettet fokus og har vist sig at være en stærk katalysator for personlig udvikling blandt de studerende. Underviser, Cille Hvidløwe, fortæller:
 
”Vores studerende har ofte nedsat kropsbevidsthed og sansemæssige udfordringer. Men kropsbevidsthed kan trænes, og når de unge kommer i kontakt med deres fysiske og psykiske grænser, kan de udfordre sig selv og også opnå større selvværd. På wellnesslinjen bliver det tydeligt at se, hvordan sundhed og trivsel danner grobund for de unges læring og udvikling.” 
Læs mere i artiklen her
 
 

Nyt kursus i autisme og kropsbevidsthed

Få en unik kursusoplevelse, hvor både hoved og krop kommer i spil. På dette kursus får du først et teoretisk oplæg om kropsbevidsthed hos mennesker med autisme, og derefter får du en professionel wellnessbehandling af en ung, som selv har en autismediagnose.

Kurset varer i alt tre timer og er bygget op i tre dele:

  • Teorioplæg om autisme, kropsbevidsthed og sundhedspædagogik
  • Wellnessbehandling af en ung med autisme
  • Fælles opsamling og refleksion
📅 Dato: 14. september 2023 kl. 13-16
🏡 Sted: Sputnik STU’s wellnessafdeling i Hillerød
💰 Pris: 800 kr. ekskl. moms
Læs mere
 
 

Podcast-episode om sendiagnosticering

At få en diagnose som voksen er ofte en overvældende proces. Som optakt til diagnosen har de fleste været igennem en krise, hvor livsgrundlaget er blevet rystet godt igennem. Og efter diagnosen følger en periode, hvor man skal finde sig selv på ny. Det sætter vi fokus på i seneste afsnit af Sputniks podcast, Særklassen.
Vi har besøg af 59-årige Hanne Stegemüller, som er uddannet jurist med en lang og god karriere bag sig. Da Hanne er 50 år gammel, bliver hun opsagt fra sit job efter adskillige sygemeldinger. Med ét bliver der vendt op og ned på Hannes tilværelse og i årene efter fyringen bliver hun udredt og diagnosticeret med med både bipolar lidelse og autisme. I denne podcast-episode folder vi Hannes fortælling som sendiagnosticeret ud.
 
🎧 Lyt med her 
Find Særklassen via Apple Podcasts, Podimo og Google Podcasts.
 
 
 

Fagartikel om PDA, autisme og kravundgående adfærd

Tilbage i 2019 udgav vi en fagartikel om PDA, som har været en af vores mest læste siden da. For nylig genudgav vi artiklen i en revideret udgave i samarbejde med cand.psyk.aut. Charlotte Frølund Buch Hansen og pædagogisk konsulent og VISO-specialist Gunnar Dehn.
 
Læs med her hvor vi giver vores bud på: Hvad er PDA versus almindelig kravundgåelse ved autisme? Hvordan hjælper vi børn og unge med kravundgående og ekstrem kravundgående adfærd?
 
💡 Hvad er PDA? PDA står for Pathological Demand Avoidance og oversættes på dansk til ”ekstrem kravundgående adfærd”. Det er ikke en diagnose, men en særlig profil som man især ser hos personer med en autisme- og/eller angstdiagnose.
 
 
 

Kom med indenfor på Skolen Sputnik Vesterbro

Seneste skud på stammen i vores serie af præsentationsvideoer er fra vores dagbehandlingstilbud på Vesterbro. Afdelingen er for elever fra 6.-10. klasse med særlige behov og psykisk sårbarhed inden for psykiatrifeltet.
 
Hør Morten (afdelingsleder), Birgitte (souschef), Heidi (underviser) og Aksel (elev) fortælle mere i denne fine præsentationsvideo:
 
 

Er du vores nye kollega?

 
 
 

Kommende kurser