Kære læser

Denne måned dedikerer vi vores nyhedsbrev til et tema om angst.
 
Mange af de børn og unge som går i et af Sputniks tilbud oplever angst i varierende grad. Det er derfor en gennemgående tematik i vores pædagogiske og psykologiske behandlingsindsats.
 
I dette nyhedsbrev deler vi ud af vores specialiserede viden og erfaringer på området. Vi giver dig:
 
  • 💡 Fagartikel om sammenhængen mellem autisme og angst
  • 🚌 Et indblik i hvordan vi arbejder med transportangst på Sputnik Stu
  • 🚀 Teasere for vores angstkurser - til dig, der gerne vil opkvalificere dig
God læselyst og tak fordi, du følger med i vores arbejde for sårbare børn og unge. 🙌
 
Bedste hilsner
fra Sputnik
 
PS: Vi har en række jobåbninger pt. Scroll ned i bunden af nyhedsbrevet for mere info - og spred meget gerne ordet i dit netværk.
 
 

Autisme og angst blandt børn og unge

Angst er en af de mest udbredte psykiske lidelser blandt børn og unge. Vi ved tilmed, at børn og unge med autisme er i øget risiko for at udvikle angstsymptomer. I denne fagartikel udfolder psykolog i Sputnik, Nælde Krake, sammenhængen mellem autisme og angst, og hvad vi som fagprofessionelle skal være særligt opmærksomme på i behandlingsøjemed.

”Angst og autisme er rigtigt gode venner. Der er noget i mødet med den verden, vi har, der bliver utrygt for børn og unge med udviklingsforstyrrelser.” – psykolog, Nælde Krake

Læs artiklen om autisme og angst blandt børn og unge
 
 

Når angsten spænder ben for selvtransport

 
Dét at gå på stu handler om at få redskaber til at mestre livet, og selvtransport er et vigtigt et. At kunne transportere sig fra A til B betyder nemlig frihed og selvstændighed i eget liv.  
 
Som noget nyt tilbyder vores stu i København understøttende gruppeforløb om transporttræning. Tilbuddet er målrettet de af vores studerende, som lider af en angstproblematik, der spænder ben for deres evne til at tage offentlig transport på egen hånd.
 
De studerende som har gennemført et gruppeforløb fremhæver betydningen af ikke at stå alene med problematikken. De unge bliver hinandens heppekor, idet de erfaringsdeler og bevidner hinandens små og store sejre i processen mod at overkomme transportangst.  
Læs mere om gruppeforløb på Sputnik Stu København 🚌
 

Grundkursus i angst og psykiske lidelser

Er du én af dem, der gerne vil stå endnu stærkere i dit arbejde med mennesker med psykiatriske diagnoser og relaterede udfordringer? 
Så tag et kig på vores grundkursus i angst og psykiske lidelser - tre dage med et mættet fagligt program og praksisnær undervisning.
 
På kurset er du i godt selskab med underviser og psykolog i Sputnik, Anders Kirstein
Anders har 20 års erfaring som psykolog, herunder fra døgninstitution og klinisk praksis. Han er endvidere en erfaren supervisor og underviser med omfattende formidlingserfaring.
 

Kommende kursusdatoer:

📅 København: 18., 19. og 20. september 2024
📅 Århus: 18., 19. og 20. november 2024 

Se det fulde kursusprogram og tilmeld dig her

⭐⭐⭐⭐⭐
"Kæmpe vidensinput!" - Nils Skov, tidligere kursist

⭐⭐⭐⭐⭐
"Er uddannet psykiatrisk vejleder på Københavns Universitet. Til trods for min i forvejen store viden på området blev jeg klogere og fik en del nye perspektiver." - Helle Rossen, tidligere kursist

 
 

Kursus i samspillet mellem angst og autisme

Som fagpersoner, der arbejder med børn og unge med autisme og angst, har vi brug for en forståelse af, hvornår autismen står i forgrunden, og hvornår angsten står i forgrunden, og hvilke metoder vi kan gribe til.
 
Kom med, når vi i samarbejde med Komponent (kommunernes fælles udviklingscenter) udbyder et dagskursus i samspillet mellem angst og autisme.
Din underviser på kurset er Marianne Nilsson, pædagogisk konsulent og VISO-specialist i Kursuscenter Sputnik. Marianne er uddannet lærer og kandidat i pædagogisk sociologi og har 20 års praksiserfaring fra både normal- og specialområdet.
 
Sted og startdato:
📅 Herlev: 1. oktober 2024
Læs mere og tilmeld dig her
 
 

Jobåbninger 🚀

Kom og bliv en del af en meningsfuld arbejdsplads med ambitiøse, engagerede og fagligt dygtige kolleger, der brænder for deres arbejde. Hos os er der kvalificeret medledelse, stærk tradition for efteruddannelse og meget kort til ledelsen. Vi søger lige nu:
Pædagoger til udvidelse på Sputnikkollegiet Frederiksberg
Underviser til Medielinjen på Sputnik Stu Hillerød
To undervisere til Sputniks nye Stu i Hvidovre
Køkkenansvarlig til Sputnik Stu København
Bogholder til Sputnik
 
 
 

Kommende kurser

 
 
Se e-mailen i din browser