Faglig inspiration og historier fra Sputnik:
Skolen Sputnik, Sputnik Stu og Sputnikkollegiet

Kære læser

Denne måneds nyt fra Sputnik byder på en blanding af historier og videoer fra vores stu'er og botilbud samt faglig inspiration. 

Scroll ned og få indblik i:

  • 🙌 Besøg fra Københavns socialborgmester på Sputnikkollegiet
  • 💪 Et vigtigt skridt mod mere elevdemokrati på Stu-området
  • 🧠 Tilknytning og tilknytningsforstyrrelser (fagartikel)
  • 🌈 Nyt kursus om autisme, seksualitet og kønsidentitet
  • 🚀 Hvordan er det at bo på Sputnikhyblerne? 
    - Hør Carl August fortælle i vores nye præsentationsvideo

Tak fordi, du følger med i vores arbejde. 🙏

Bedste hilsner,
Sputnik

 

Besøg af Københavns socialborgmester

Sputnikkollegiet • Fredag d. 15. november havde vi æren af at byde socialborgmester Karina Vestergård Madsen velkommen på vores botilbud på Frederiksberg for at se og høre om vores 10 nye kollegiepladser.
 
Under besøget fortalte direktør i Sputnik Allan Laursen om baggrunden for kollegierne, mens Louise Gjelfort og Heinrich Kipp, hhv. leder og souschef på Sputnikkollegiet Frederiksberg, præsenterede Sputniks visioner og vores faglige fundament for at støtte de unge i deres trivsel og udvikling.
Socialborgmesteren udviste stor nysgerrighed og engagement og en tydelig interesse for de unges muligheder og udfordringer. Under rundvisningen fik hun et indblik i det liv, der leves på kollegiet. Vi kom forbi opholdsstuen, de nye køkkenfaciliteter, træningslokalet og selvfølgelig en tur op på 1. sal, hvor de nye kollegieværelser står klar til nye beboere. 
Vi er glade for socialborgmesterens opbakning og ser frem til et fortsat godt samarbejde med Københavns Kommune i arbejdet for at skabe gode rammer for unge i udvikling.
Hvad tilbyder Sputnikkollegiet?
Læs om kollegiet på Frederiksberg
 

De unge skal høres

Sputnik Stu  Vi er begejstrede over at være en del af en ny og vigtig indsats ledt an af Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH). Indsatsen skal undersøge, hvordan vi i praksis sikrer, at unge på Stu'erne landet over kan få mere indflydelse på deres uddannelse.
 
Karen Hasle Nilsson, som er leder på Sputnik Stu København, fortæller:
 
Lige nu findes der ikke på samme måde, som på de andre uddannelser, et nationalt ungeråd. Det betyder, at politikere og andre samfundsansvarlige ikke har et sted, hvor de kan henvende sig for at høre de unges mening.
Samtidig med dét har unge på stu typisk været mange år i systemet. Det kræver derfor meget øvelse at turde tro på, at deres stemme også vægtes i samfundsdebatten.
 
Læs mere om indsatsen: 'STU - Vejen til deltagelse' her
 

Tilknytning og tilknytningforstyrrelser

Fagartikel  Tilknytning er et grundsystem hos alle mennesker, og vores tilknytningsmønster dannes i den tidlige barndom. 

Tilknytningsevnen bliver grundlagt i relationen mellem barn og forældre, men den kan modereres igennem livet, fx i mødet med dygtigt, nærværende pædagogisk personale.

I denne artikel giver vi dig viden og redskaber til bedre at forstå tilknytning og adfærd hos børn og unge og dermed tilbyde den rette støtte.
Læs artiklen her

Autisme, seksualitet og kønsidentitet

Kursus • Forskning viser, at unge med autisme er mere kønsflydende end neurotypiske unge. Det stiller krav til os fagprofessionelle. For hvordan møder vi på bedst mulig vis unge med autisme, som er optaget af store spørgsmål vedr. køn, seksualitet og identitet?
 
Deltag i vores kursus d. 31. januar og få indblik i et vigtigt tema, som vi som fagpersoner sjældent får hjælp til at forstå eller agere i, og som for nogle også kan være forbundet med blufærdighed og tvivl. 
Læs mere og tilmeld dig kurset
 

Sputnikhyblerne præsenterer

Sputnikhyblerne • Kom med indenfor på Sputnikhyblerne Østerbro via vores nye præsentationsvideo, hvor beboer Carl August fortæller om sin hverdag. 
 
 
Læs mere om Sputnikhyblerne
 
 

Kommende kurser

Se alle udbudte kurser