Se dette nyhedsbrev i en browser
Sputniks logo
Pige ved tavle - struktur på hverdagen

Sputnik vinder udbud for Københavns Kommune

Københavns Kommune har sendt skole-dagbehandlingen i udbud og har valgt i alt fire udbydere til at varetage indsatsen fra det kommende skoleår. Kommunen har inddelt eleverne i to kategorier med udgangspunkt i graden af deres støttebehov, og Sputnik har som den eneste udbyder vundet i begge kategorier. Det betyder, at vi fortsat kan tilbyde skoler til elever med autismespektrumforstyrrelser, psykiske vanskeligheder og socio-emotionelle forstyrrelser/ADHD.

Vi glæder os til det fremtidige samarbejde med både Københavns Kommune og vores 23 øvrige samarbejdskommuner. Vil du vide mere om udbuddet, og hvad det betyder for dig, er du velkommen til at ringe til skolechef Carsten Gylling på tlf.  28 60 26 69.

Nu tilbyder vi ungdomshybler på Østerbro


Sputnikhyblerne flyttede 1. februar til nye lokaler på Lyngbyvej 172 på Østerbro. Vi bor i et større kompleks af ungdomsboliger, og de unge får dermed mulighed for at være en del af et ordinært ungdomsmiljø, samtidig med at de kan trække sig tilbage i det trygge fællesskab. Vi har i øjeblikket fem ledige pladser til unge voksne, som har brug for særlig støtte i en periode af deres ungdomsliv, før de kan klare sig i egen bolig.

Hyblerne er et §107-tilbud til unge med autismespektrum-forstyrrelser. Det består af 24 nye, lyse og velindrettede lejligheder samt tre fællesrum til spisning i mindre grupper og socialt samvær. Læs mere om hyblerne, eller ring til leder Bettina Raaschou på tlf. 26 25 47 30 og aftal et besøg.
En hyggestund ved fodboldbordet på Sputnikhyblerne
HF Inklusion - billede fra kantinen på KVUC

Første HF-årgang med autismediagnose bliver studenter

Når de studerende får hue på til sommer, er nogle af dem ekstra stolte. Det lå ikke i kortene, at de kunne tage en ungdomsuddannelse, men med KVUC's og Sputniks 'HF Inklusion' er studentereksamenen snart en realitet.

På HF Inklusion følger den unge HF-enkeltfagsforløb og har tilknyttet en mentor fra Sputnik, som blandt andet har fokus på at træne strategier til et indgå i et studiemiljø. Mentorstøtten nedtrappes gradvist over de tre år, og den unge forberedes til videreuddannelse på egen hånd. 

HF Inklusion blev oprettet for tre år siden, og det er dermed den første årgang, der får hue på i år. Stort tillykke til dem!
Læs mere om HF Inklusion på Sputniks hjemmeside.

Mød Sputnik på Folkemødet

Sputnik er på Folkemødet på Bornholm for at debattere forholdene for børn og unge med særlige behov. Find Sputniks telt på Kæmpestranden J24. Vi byder indenfor til seks events:
  • Har en privat dagbehandlingsskole overhovedet berettigelse?
  • De ikke-uddannelsesparate - hvad kan/skal vi gøre for dem?
  • Bo godt og forsvarligt med en autismediagnose - hvordan?
  • Må man komme skæv/beruset i skole?
  • Partnerskaber, hvordan og hvorfor?
  • Redbull eller rugbrød - spiser de unge sundt nok? 
Se mere - søg på Sputnik i Folkemødets kalender
Sputnik på Folkemødet
Frameld dig dette nyhedsbrev