Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyhedsbrev header Sputnik

Succes med indskoling på Bogholder Allé

DAGBEHANDLING Hvad gør man, når autismediagnosen kalder på én pædagogik og adfærden kalder på en anden?
 
Til skolestart i august 2016 begyndte Bogholder Allé at modtage elever med autismespektrumforstyrrelser fra 0.-3.klasse. Efter et halvt år viser projektet gode resultater. 
 
Morgenen starter med Rundt på gulvet. Alle børn og voksne giver dagen et tal fra 1-10, og dem, der har lyst, kan få 2 minutters taletid til at fortælle, hvordan de har det. De andre kan række hånden op og stille spørgsmål til den, der har bolden.
 
Dagbehandling for indskolingselever
eSport på STU

Danmarks første eSport-linje på STU

STU-LINJE Sputnik STU i København giver nu gaming-interesserede unge mulighed for at kombinere eSporten med nye kompetencer i kommunikation, samarbejde og strategi. Det sker, når 6 studerende begynder på eSport-linjen efter vinterferien – den første på en STU i Danmark.

​Gaming bliver ofte forbundet med usund livstil og inaktivitet, men eSportlinjen i Sputnik bliver et rum uden energidrikke, sodavand, chips og slik. Her er fokus på at dyrke en sport og en del af dygtiggørelsen er arbejde med kost, søvn og motion.

"Vi vil bruge eSport som motivationsfaktor til at få de unge ind på en uddannelse og arbejde med sig selv," fortæller underviser Hans Martin Hansgaard. Læs om eSport på STU

Sputnikbeboer får idrætspris for fodboldliga

ANERKENDELSE I december modtog Kevin Nielsen fra Sputnikhyblerne Handicaprådets årspris for det arbejde og engagement, som han lagt i at skabe et fodboldhold for mennesker med autisme og en fodboldliga for særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser.
 
”Jeg havde en god følelse den dag, en rigtigt dejlig følelse. Jeg blev glad, fordi jeg blev anerkendt for mit arbejde, og jeg havde en følelse af at have udrettet noget for så mange unge mennesker på STU’er – det blev jeg stolt af,” fortæller Kevin. 
 
Kevin Nielsen modtager idrætspris
Katja blev student fra HF-IN i København i 2015

Ny HF-Inklusionsuddannelse i Hillerød​

UDDANNELSE Efter stor succes med en særlig HF-klasse for unge med autisme og psykisk sårbarhed i København, åbner Sputnik nu sammen med HF og VUC Nordsjælland en ny HF-inklusionsuddannelse i Hillerød.

​HF-IN er en 3-årig fuldt kompetencegivende HF, målrettet unge med autisme, angst, stress og lignende udfordringer. 

Uddannelsen starter op til august med 18 nye unge mennesker, der enten kommer direkte fra folkeskolen, eller som har været ude et par år.  

Se, hvordan du tilmelder en ung til HF-IN i Hillerød

Autisme og konflikthåndtering

Se film med skoleleder Anders Guldagger, der berører spørgsmålene: 
  • Hvorfor opstår konflikter for elever med autisme?
  • Hvad betyder kravsituationer for konflikter?
  • Hvordan hjælper vi bedst eleverne videre?

Besøg vores hjemmesider

 
Frameld dig dette nyhedsbrev