Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyhedsbrev header Sputnik

Mindfulness hjælper kollegianere til indre ro og bedre søvn

KOLLEGIETILBUD Det kan være svært at få ro på tankerne, hvis man har autisme, angst eller stress. En gruppe unge fra Sputnikkollegiet på Frederiksberg er igennem et 9-uger langt mindfullness-forløb, der skal hjælpe med at styrke opmærksomhed og reducere stress.

”Meditationen hjælper mig med at sove om natten. Desuden så hjælper det mig også til at fokusere på, hvad jeg har gang i,” fortæller Sigge Hermann, som er med på kurset: ”Jeg har tit haft problemer med, at når jeg står og drikker et glas vand, så glemmer jeg lige pludselig hvad jeg laver, og så får jeg vandet ned i den gale hals. Det nummer har jeg kun lavet en eller to gange mens jeg har gået til mindfulness; før i tiden skete det 2-3 gange på en god uge.”

De unge mødes hver torsdag med socialrådgiver Vibeke Mønster Razak, og der er et fast... Læs videre

Mindfulness, billede af beboer
Temaaften om psykoedukation og identitet

Temaaften om psykoedukation og identitet

GRATIS OPLÆG Kom til temaaften på Sputnik STU i København!
 
Dato: Torsdag d. 18. maj kl. 16-19 (fuldt booket) eller torsdag d. 1. juni kl. 16-19 (ledige pladser)
 
Indhold: Lyt med, når VISO-specialist Kamilla Kobæk giver tips til, hvordan man kan gribe psykoedukation og diagnosesamtaler an, og hvad det kan betyde for identitetsdannelsen. 
 
Tilmelding: Til Lene Holst Holmgård på lho@skolensputnik.dk. Der vil være aftensmad; tilmelding er bindende af hensyn til forplejningen. 
Der er et begrænset antal pladser, som uddeles efter først til mølle-princippet. 
 

Fortsætterkursus i autisme

NYT KURSUS Kursuscenter Sputnik udbyder nu som de første i landet et fortsætterkursus i autisme.
 
"Mange professionelle har taget et grundkursus i autisme og har været på konferencer og dagskurser, men sidder ofte tilbage og tænker 'hvad så nu?'. Den fordybelse i autismeområdet tilbyder vi dem nu," fortæller leder af Kursuscentret Jesper S.T. Larsen. ​
  • Dag 1: Nyeste forskning og strømninger inden for autismefeltet.
  • Dag 2: Mentalisering og træning af mentaliseringsevnen
  • ​Dag 3: Autisme, angst og OCD
  • Dag 4: Identitet, senmodning og ungdomskultur
Fortsætterkursus i autisme
Forældregrupper

Sådan starter du en forældregruppe

INSPIRATION Forældrene er vores vigtigste samarbejdspartnere, når børnene skal trives og lære noget. Her får du familiekonsulent Tommy Hjordts bud på, hvordan vi kan inddrage dem på en ny måde og styrke deres forældreskab.
 
Når man får et spædbarn, græder det en god portion af dagen, og forældrenes opgave er at gætte på, hvad barnet ønsker. Er hun sulten eller træt? Har hun ondt i maven eller tænderne? 

​For de fleste forældre bliver oversættelsesarbejdet mindre med årene, fordi der ofte er system i barnets reaktioner, men for forældre til sårbare eller diagnosticerede børn og unge fortsætter oversættelsesarbejdet gennem det meste af livet. De er på konstant overarbejde for at forstå deres børn, for at styre uden om konflikter og for at få så roligt almindeligt et liv som muligt. De har brug for et frirum for igen at kunne være der for deres børn, og det kan vi give dem. Læs hele artiklen

Vi søger en fransklærer!

LÆRERJOB Har du fransk på linjefag, har vi måske et job til dig.
Du kan enten få en fuld lærerstilling eller blive tilknyttet som faglærer i nogle timer om ugen. Den vigtigste forudsætning udover linjefagskompetencen er, at du har lyst til at arbejde med børn med særlige behov.      
 
Fransklærer til Skolen Sputnik

Vi søger en fysiklærer!

LÆRERJOB Bliv fysiklærer i Skolen Sputnik. Vi forventer, at du
  • er uddannet lærer med fysik som et af dine linjefag
  • er samvittighedsfuld, engageret og nysgerrig
  • har lyst til at arbejde på specialområdet - enten som fuldtidsjob eller faglærer nogle timer om ugen
Fysiklærer til Skolen Sputnik

Besøg vores hjemmesider

 
Frameld dig dette nyhedsbrev