Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyhedsbrev header Sputnik
Musik, Design og Kreativ linje på STU København
Opbygningen af STU'en

Nu genlyder STU’en af guitar riffs og symaskiner

NY LINJE En ny linje på STU København giver de unge mulighed for at vælge Musik, Design og Krea tre dage om ugen. Linjen er en del af en ny struktur, der skal gøre det nemmere for de studerende at sammensætte deres uddannelse selv.

”Vi ser mange unge på STU’en med en kreativ åre,” fortæller leder Mie Helslev. ”Det er lige fra unge, som er dygtige til at tegne, til unge, der gerne vil indspille deres egen musik, og vi har nu lavet en linje, der passer til dem.”

STU’en har lavet en ny struktur for de unge, som visuelt guider dem igennem de valg, de kan tage på deres STU. Linjefagene bliver bygget op af halvårlige moduler, så man f.eks. kan tage et modul med musik på Musik, Design og Kreativ linje og bagefter et modul med engelsk på Studieforberedende linje. Læs videre...

Skolen Sputnik søger lærere!
 

Elever på Krabbesholmvej i Brønshøj

INDSKOLING En gruppe elever har indtaget de hyggelige lokaler ved Brønshøj Torv
 
Eleverne på Krabbesholmvej er fra 0.-7. klasse med autisme og et massivt støttebehov. De har behov for tæt voksenkontakt og ofte også en legende tilgang til undervisningen. 
 
Ydelsen er ledelsesmæssigt og organisatorisk en del af Sputniks skole på Bogholder Allé i Vanløse, og for at tilgodese særligt de yngste elever har de fået lidt ekstra plads i Brønshøj.
 
Inden sommerferien er bygningen blevet renoveret og malet. Børnene har taget rigtigt godt imod de nye omgivelser med god plads til alle elever, legeplads og boldbur overfor og gåafstand til Utterslev Mose.
 
 
Læs eller genlæs nyheden ”Succes med indskoling på Bogholder Allé” – det er denne gruppe, der nu bruger lokalerne i Brønshøj  
Skole for børn med autisme i Brønshøj
Krabbesholmvej
eSport med nerfgun på STU Hillerød
eSport

Gamerstolene flytter ind på STU Hillerød​

NY LINJE Et nyt samarbejde med Hillerød eSportforening giver STU Hillerød mulighed for at tilbyde topprofessionelle forhold for de studerende, som vælger eSport.
 
eSport er en del af fagpakken på den nye IT- og Erhvervsrettede linje, som Hillerød STU netop har lanceret.

Når de studerende på Sputnik STU i Hillerød går hjem om eftermiddagen, rykker Hillerød eSportforening ind. Som en del af aftalen, kan STU’en bruge foreningens pc'er og gamerstole og samtidig trække på den ekspertise, der flytter ind i huset.

​Den nye samarbejdsaftale har gjort det muligt for STU’en i Hillerød at tilbyde eSport som linjefag... Læs videre

Husk infomøde om systemisk-narrativ efteruddannelse
Bliv god til at argumentere for dine pædagogiske valg. Kom til infomøde om Sputniks systemisk-narrative efteruddannelse – specialpædagogik i praksis. Uddannelsen er for AKT-lærere, speciallærere, socialpædagoger, inklusionpædagoger m.fl.
 
Tirsdag d. 7. november kl. 16.30-17.30 på Svanevej 22, København NV. 
 
"Vi har fået et fælles sprog, som vi kan bruge, når vi snakker om vores elever. Vi har ofte brug for at bruge de værktøjer vi får på kurset, så vi har en kortere vej hen til at nå et mål, en løsning, en forklaring eller en metode, vi gerne vil bruge med en elev." Morten Ravn, Lærer, Kvisten i Gentofte​ om Sputniks systemisk-narrative efteruddannelse

Sputnik udpeger tre nye VISO-specialister

VISO Kursuscenter Sputnik har nu været VISO-leverandører i et årstid, og VISO har bedt os om at udvide vores budgetramme, så vi kan løse flere sager.
 
Vi er glade for tilliden fra VISO og har udpeget tre nye VISO-specialister, som kan hjælpe med at løfte denne opgave. Specialisterne skal herefter formelt godkendes og uddannes af Socialstyrelsen. Alle specialister er praktikere, der løser kerneopgaver ved siden af deres VISO-rådgivning.  
 
VISO er en specialenhed under Socialstyrelsen, der ved hjælp af private og offentlige institutioner tilbyder specialiseret rådgivning på det sociale område i hele landet.  
 
VISO-specialister i Sputnik
Sputnik har nu i alt 10 VISO-specialister, der løser sager for Socialstyrelsen. Klik på billedet for at læse mere.

Besøg vores hjemmesider

 
Frameld dig dette nyhedsbrev