Uddannet i følelser

Diamantforløbet i Sputnik
Diamantforløbet​ En gruppe unge på Skolen Sputnik Vibevej har været igennem et vredeshåndteringsforløb, som hjælper dem til at genkende signaler i kroppen og reagere, før vreden bliver fysisk.
 
Mød lærerne Rene Jensen og Julie Saggau fra Skolen Sputnik Vibevej, som er uddannet i Diamantforløbet, og hør Victor fortælle, hvorfor han gerne vil med i næste runde.
 
 

Sputnik trækker sig fra HF-IN i København

HF Inklusion
HF-IN Siden 2012 år har vi samarbejdet med KVUC om at give unge med autisme en 3-årig HF-inklusionsuddannelse, og vi har altid været stolte af projektet.  
 
En ny aftale mellem Københavns Kommune og KVUC betyder desværre en økonomisk nedskæring, og vi har ikke kunnet få enderne til at mødes. Det er vi ærgerlige over, og vi har besluttet at trække os, da vi ikke mener, vi kan levere den vante Sputnik-standard under de tilbudte vilkår.
 
Det betyder, at KVUC pr. 1.1. 2018 overtager mentoropgaven på HF-IN og viderefører de studerende, som er optaget på uddannelsen.
 
Beslutningen har kun betydning i København. Vi tilbyder stadig HF-IN i samarbejde med HF og VUC Nordsjælland i Hillerød og er fortsat åbne over for nye samarbejder om HF for unge med autisme.  
 
For mere information, kontakt leder Milan Mortensen på 22 84 88 35. 
 
Ledige stillinger: To psykologer (deltid)
 

Temaaften for forældre

Billede af psykolog Eivind Johansen
Psykoedukation og netværk 60 forældre fra tre af Sputniks skoler mødtes i oktober til fællesaften. Her holdt psykolog Eivind Johansen oplæg om forståelser af angst, OCD og autisme. 
 
Formålet var at give forældrene værktøjer til at forstå diagnoserne i kombination og nogle konkrete tilgange, som er er gode for børn med angst og autisme. 

 

Karen, forælder til Viola fortæller om sin oplevelse: "Personligt fik jeg meget ud af arrangementet med psykologen Eivind Johansen. Det er luksus at få serveret den slags ekspertviden, - og så i en lille kreds hvor man kan stille specifikke spørgsmål og dele erfaringer med andre i lignende situationer."

 

Skolen Sputnik holder løbende temaaftener, og der vil komme tilsvarende arrangementer for forældre til elever på skolerne i det kommende år. Forældrene bliver inviteret direkte af lærere eller ledere på den skole, de tilhører. 

 
Ledige stillinger: To lærere med IT eller Håndværk og Design
 

Mød Katha og Rebekka fra Kupeens nye gruppeordning

Rebekka til venstre og Katha til højre, begge Skolen Sputnik Kupeen
Udvikling Det kan være et stort skridt at gå fra en 1:1-normering med eget klasseværelse og egen underviser til en gruppeordning med tre elever. Katha og Rebekka har været med siden sommerferien. De går begge i 9. klasse og skal videre fra Skolen Sputnik Kupeen til sommeren 2018.

”Det er bedre på Spor 2, fordi der er andre du kan snakke med”, fortæller Katha, ”I dag har vi matematik og tysk eller engelsk. Vi sidder normalt her ved det fælles bord og laver det.”

Spor 2 er navnet på Kupeens gruppeordning for afgangselever, og andet hold er i gang nu. 

 
 

Udvalgte kurser i det nye år

Systemisk-narrativ efteruddannelse
Systemisk-narrativ efteruddannelse
Praksisnær efteruddannelse med stærk forankring i den systemiske og narrative teori og metode. 16 hele dage med start i januar 2018. Læs om uddannelsen
Fortsætterkursus i autisme
Fortsætterkursus i autisme
Fire dage med den nyeste viden om autisme og krydsdiagnoser. Oplæg ved autismeforskere, psykologer og pædagogiske fagkonsulenter. Læs om kurset
Adventskalender fra Kursuscentret
 
Følger du Sputnik på Facebook? I december måned har du en ekstra god grund til at følge med. Her åbner vi nemlig fire låger i løbet af december med rabatter og særtilbud på kurser. Find os på Facebook
 

Fik du læst...

Vandretur med bål og shelter
 
6 friske unge fra Sputnikkollegiet på Frederiksberg har trænet lårmusklerne til en 40 km vandretur, som de tilbagelagde i flot stil.