Sputnik blandt vinderne af VISO-udbud

VISO-specialister i Sputnik
Specialrådgivning VISO har udbudt sine ydelser på voksenområdet, og Sputnik er blandt vinderne på både autisme og opmærksomhedsforstyrrelser. Vi er meget glade for samarbejdet med Socialstyrelsen og er stolte af at være kommet med i feltet sammen med stærke organisationer fra hele landet. 
 
VISO har i forbindelse med udbuddet indsnævret antallet af leverandører. 
 
Hvad er VISO?
VISO står for "Videns- og Specialrådgivningsorganisation på det sociale område og på specialundervisningsområdet" og er en del af Socialstyrelsen. Sputnik har været VISO-leverandører siden 2016 og løser VISO-sager på både børne-, specialundervisnings- og voksenområdet.
 
 

Månedens redskab: Konsensuskvadratet

Lederuddannelse Kursuscenter Sputnik
Metodeudvikling I de kommende nyhedsbreve vil du hver gang få et gratis redskab til download. Vi begynder med et redskab til ledelse og teamsamarbejde. 
 
Konsensuskvadratet er et redskab, der hjælper dig med at identificere fire elementer af konsensus og arbejde konstruktivt og udviklende med konsensus og ikke-konsensus.
  
 
Tag en lederuddannelse i Kursuscenter Sputnik
Sputniks lederuddannelse er et grundkursus i systemisk ledelse, der især henvender sig til nye og kommende ledere samt ledere, der står ved en korsvej i deres udvikling. 
➢ Læs om Sputniks systemiske lederuddannelse. Vi får fem stjerner på finduddannelse.dk.  
 

Temaaften om unge voksne og deres netværk

Sputnikhyblerne - botilbud på Østerbro i København
Inspiration Unge over 18 år med en udviklingsforstyrrelse har ret til at bestemme over sig selv. Når de bor på botilbud eller går på STU, er der dog ofte behov for at samarbejde med de unge voksnes netværk.
 
På temaaftenen udfolder to af Sputniks kollegieledere perspektiver og dilemmaer i samarbejdet med forældre til voksne myndige. 

Dato: 17. maj kl. 16.00-19.00
Sted: Sputnik STU, Svanevej 14, 2400 Kbh NV
Pris: Gratis, begrænset antal pladser

​➢ Læs hele invitationen og tilmeld dig

 

Mød Sputnik på SIKON

Kamilla Kobæk (tv.) og Kamilla Helkiær (th.)
Autismekonference Vi glæder os til at kunne præsentere to workshops på SIKON i Odense i april i år. 
 
At arbejde i fravær: En workshop om skolevægring
Kamilla Kobæk er konsulent i Kursuscenter Sputnik og VISO-specialist. Her deltager hun i en arbejdsgruppe, der skal udvikle metoder til arbejdet med skolevægring. Workshoppen vil give praksisbeskrivelser og konkrete, strukturerede redskaber, som kan iværksættes af deltagerne med det samme.
 
Lær tre redskaber på 60 minutter
Kamilla Helkiær er lærer på Skolen Sputnik Kupeen. På workshoppen vil hun kort præsentere tre konkrete redskaber, og deltagerne får herefter mulighed for at afprøve redskaberne og tage skabeloner med hjem. Redskaberne er pralebogen, tegneseriesamtaler og sociale historier. 
 
 
 
Se flere nyheder fra Sputnik: