Nikolajs vej til universitetet

Nikolaj
Sputnikkollegiet Nikolaj er 21 år og bor i Sputnikhyblerne - et botilbud for unge med autisme. I sommer startede han på Københavns Universitet.
 
På nogle punkter kan Nikolaj godt mærke, at han er anderledes end sine medstuderende. Men hans diagnose har også vist sig at være en styrke. Nikolaj husker for eksempel helt vildt godt og er lynskarp analytisk.
 
I denne artikel kan du høre Nikolaj fortælle om, hvordan det har været at starte på universitetet.
 
Læs hele artiklen
 

Julekort fra undervisningsministeren

Sputnik STU Studerende fra Sputnik STU har været på besøg på Christiansborg. De havde nemlig noget ganske særligt, de skulle overrække undervisningsministeren. 
 
I år havde undervisningsminister, Merete Riisager, udvalgt og spurgt studerende på Sputnik STU, om de ville tegne motiver til hendes julekort. Det ville de gerne!
 
De studerende fik selv lov at overrække ministeren deres kreationer. 
Læs mere...

Sputnik hilser Meebook velkommen

Lars Wagner, projektleder for Meebook i Sputnik

Dagbehandling Siden efteråret 2017 har Sputnik været i gang med at implementere en ny digital læringsplatform: Meebook. 

”Det har været – og er stadig – en både spændende og udfordrende proces. Udfordringerne ligger især i at finde og give sig tid til at lære den nye platform at kende. Men i sidste ende har tilbagemeldingerne omkring Meebook været overvejende positive", fortæller Lars Wagner, projektleder for Meebook i Sputnik.

På tværs af Sputniks afdelinger hilser vi Meebook positivt velkommen. Vi glæder os til, med tiden, at kunne udnytte og opleve det fulde potentiale, som læringsplatformen rummer.  ​

Læs hele artiklen
 

Fokus på praktik

Sputnik STU praktikvært
Sputnik STU Nu sætter vi endnu mere fokus på praktikområdet. 

I Sputnik STU arbejder vi på at sikre vores studerende en god overgang til livet efter STU'en. Det gør vi bl.a. ved at tilbyde de studerende praktikforløb.
 
Flere praktikkoordinatorer
I løbet af det seneste halve år har vi intensiveret vores indsats på praktikområdet. Vi er gået fra to til fire praktikkoordinatorer.
 
Vores praktikkoordinatorer arbejder løbende med at udvide vores katalog over praktikpartnere - og skabe praktikforløb, der passer den enkelte elev.
Læs mere
 

Månedens redskab: Pralebogen

Pralebogen
Narrativ pædagogik Pralebogen er et redskab, som du kan bruge i dit arbejde som socialfaglig eller pædagogisk professionel.
 
Pralebogen er et narrativt redskab, der kan hjælpe børn og unge med udviklingsforstyrrelser til at ændre på de fortællinger, de har om sig selv og deres handlemuligheder.
 
Formålet med Pralebogen ​er at tykne de gode historier hos børn og unge og synliggøre små succesoplevelser for sig selv, sine lærere og sine forældre.
 
Download Pralebogen som pdf
 
Vi søger personale til dagbehandling 
 

Kampagne: Systemisk-narrativ efteruddannelse

Efteruddannelse
Specialpædagogik i praksis Til januar begynder et nyt hold på Sputniks systemisk-narrative efteruddannelse. Du får lige nu 10 % rabat på kursusprisen.
  • Grundig indsigt i mentalisering.
  • Systemisk og narrativ tænkning og metode.
  • Nyt sprog til din praksis.
  • Redskaber, der har vist gode effekter.  
  • 16 kursusdage på et år.
Normalpris: 24.000 kr. 
Rabat: 2.400 kr. 
Din pris: 21.600 kr. 
Brug rabatkoden: "NYHEDSBREV10"
 
Hør nærmere hos Lene Holst på 41 78 31 01 / LHO@skolensputnik.dk 
Læs om uddannelsen
 

Kursus i mødeledelse og mødefacilitering

Sputnik kursus i mødeledelse
Kursus Dårlige møder er spild af tid og energi. Med dette kursus bliver du klædt på til at kunne lede og facilitere møder effektivt. 
 
Kurset henvender sig ledere, souschefer, koordinatorer og medarbejdere, der ønsker større viden om mødeledelse og konkrete metoder til mødeledelse og mødefacilitering.
 
Dato: Torsdag den 25. april 2019 kl. 9.00-15.00
Pris: 1.850 kr.  
Læs om kurset
 
Se flere nyheder fra Sputnik: