Hip hip hurra! Sputnik runder 20 år

Den 15. april 2019 var det 20 år siden, at Sputnik slog dørene op til sin allerførste dagbehandlingsskole. En dagbehandlingsskole, der tænkte anderledes end de fleste andre tilbud, og som ville indrette sig efter elevernes behov frem for at forvente, at eleverne indrettede sig efter os. 

Der er sket meget siden dengang. I dag rummer Sputnik foruden 8 afdelinger for dagbehandling også 2 STU'er, 3 botilbud, en mentorafdeling og et kursuscenter. Men én ting er uforandret: Sputniks værdier er stadig de samme, som dengang vi startede.

Læs fødselsdagsportrættet 'Sputnik fylder 20 år'
 

En podcast om ADHD og autisme

Podcast. Vi lancerer snart vores egen podcast under navnet 'Særklassen'. Særklassen er en podcast der, gennem personlige fortællinger, kaster lys og nuancer på diagnoserne ADHD og autisme. Du kan allerede nu smuglytte til første del af første afsnit, hvor vi sætter fokus på pårørende.
Hør teaser til Særklassen - Afsnit 1

Sanser og sanseintegration i dagbehandling

Skolen Sputnik. Hvordan kan arbejdet med sansning og sanseintegration styrke dagbehandlingsarbejdet? Sputnik har haft to ergoterapeutstuderende i praktik med fokus på sansning og sanseintegration – en tematik som er særligt relevant for Sputniks elevgruppe. 
Læs artiklen om sanseintegration i dagbehandling
 

Leder- og efteruddannelse

Kursuscenter Sputnik. Grib muligheden for at styrke din faglige praksis: Vi tilbyder en specialpædagogisk efteruddannelse med 16 moduler på et år samt en specialpædagogisk lederuddannelse med 8 moduler på et år. Begge med afsæt i den systemisk-narrative teori og metode. Næste holdstart er i hhv. august og september. 
Læs mere om efteruddannelse
Læs mere om lederuddannelse

En praktik der passer dig

Sputnik STU. ​De fleste, der starter på en STU, er ikke afklarede med, hvad de har lyst til at lave bagefter. På Sputnik STU hjælper vores praktikkoordinatorer de unge med at finde en praktik, der er tilpasset deres behov og interesser. Se eller gense videoerne fra Dennis, Sarah og Marks praktikophold i hhv. Harald Nyborg, Magasin og AppKoncept.
Se eller gense praktikvideoer
 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser