Nyhedsbrev Sputnik

August 2019

PDA i dagbehandling

Et stigende antal børn og unge bliver beskrevet med en PDA-profil. PDA står for Pathological Demand Avoidance og oversættes ofte med ”ekstremt kravafvisende adfærd”. Hvordan kan vi forstå PDA som udfordring og samtidig insistere på udvikling for barnet? Det giver vi vores bud på i denne artikel.
Læs artiklen: PDA i dagbehandling

Dagbehandling i Hillerød

Vi åbner nu dørene for børn og unge fra 7.-10. klasse med autisme og psykisk sårbarhed i Hillerød. Sputnik har en integreret indsats mellem undervisning, socialpædagogik og behandling. Det betyder, at vi hjælper barnet/den unge med hans eller hendes behandlingsmæssige udfordringer ind i en skoleramme.
Læs om vores nye afdeling i Hillerød
 

Podcast om 'det første job'

Martin på 27 er cand.mag. i historie og arbejder i dag som busguide for Stromma. Desuden har han en autismediagnose. Hør Martins personlige fortælling om overgangen fra uddannelse til første job i Særklassens podcast-miniserie 'Martin og turistbussen'.
 
Du kan lytte til Særklassen via Apple Podcasts eller ved at klikke på linket nedenfor.
Hør 'Martin og turistbussen'

Nye kurser og foredrag

Vi udvider vores kursuskatalog i Kursuscenter Sputnik og tilbyder nu også et kursus i mentalisering samt et oplæg om kravafvisende adfærd under titlen "Hvor kommer nej'et fra".
 
Begge kan bookes til din arbejdsplads og tilpasses jeres ønsker og behov. Som altid har vi fokus på praksisnær formidling. 
Se skræddersyede kurser og foredrag
 

Udvidede linjemuligheder på STU København

Sputnik STU København tilbyder nu hele 6 forskellige linjefag, som du kan vælge imellem som studerende, nemlig: IT og Multimedie, eSport, Studielinjen, Kunst & Design, Erhvervslinje samt Musik.
Læs mere om linjemulighederne

Jobopslag: Vi søger psykologer

Vi udvider vores psykologteam og søger 1-2 psykologer med erfaring inden for udviklingsforstyrrelser og komorbiditet til en fast stilling. Stillingen er på 30 timer, evt. med mulighed for øget timetal på længere sigt.
Læs hele jobopslaget
 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser