Nyhedsbrev Sputnik

November 2019

Unge voksne, der vægrer sig

Sputnikkollegiet│Vi har længe været optaget af unge voksne, der vægrer sig i samarbejdet med de fagprofessionelle, og hvis udtryk kan være kravafvisende. I denne artikel giver vi vores bud på, hvordan social isolation og vægring kan hænge sammen og hvordan det kan komme til udtryk blandt unge voksne med autisme. 
Læs hele artiklen

Bogdebut i en alder af blot 20

Sputnik STU│Det er få mennesker, som kan sige, at de har skrevet, illustreret og selv udgivet en bog. Men det kan 20-årige Christian La Cour, som til daglig studerer på Sputnik STU København. Christian er diagnosticeret med infantil autisme. Han bruger sin fantasi og kreativitet til at skabe skæve, morsomme og finurlige universer. 
Læs mere om Christians bogdebut
 

Væk med fordommene

Podcast│ADHD-diagnosen er præget af fordomme og negative stereotyper. Det ønskede Drude Rekdal Obel at udfordre og derfor startede hun projektet 'Tanker på Stribe', hvor 6 unge kvinder tegner og fortæller om deres oplevelse af at leve med en diagnose. På med lyttebøfferne og hør mere i Sputniks podcast, Særklassen.
Lyt til Særklassen

Månedens redskab

Kursuscenter Sputnik│Den eksternaliserende samtale er et pædagogisk redskab, der har til hensigt at skabe afstand mellem barnet/den unge og problemet; at fjerne problemet fra personen. På den måde skabes der et rum, hvor det bliver mindre farligt at tale om og forholde sig til problemet.
Læs mere og hent månedens redskab
 

Har dit barn ADHD?

Kursuscenter Sputnik│Familieliv med ADHD kan været stressende og udmattende for både børn/unge og voksne. Sputniks ADHD-kursus for forældre og andre pårørende er skabt med henblik på at lette hverdagen for familier med ADHD. Skriv dig på vores interesseliste, hvis du ønsker at høre mere.
Skriv dig på interesselisten
 

Vidste du, at...

 
Se flere nyheder fra Sputnik: Dagbehandling • STU • Kollegier • Kurser